1976 Cadillac Eldorado Convertible

De Cadillac Eldorado is een automodel van Cadillac en werd in de periode van 1953 t/m 2002 op de markt gebracht. De woorden El dorado betekenen "De gouden" in het Spaans. De naam werd in 1952 aan een concept auto gegeven, ter ere van het vijftig jarig bestaan van het merk Cadillac.

Er zijn verschillende generaties El Dorado’s uitgebracht. De Cadillac Eldorado Convertible 1976 had zogenaamde fender skirts, waarmee de achterwielen grotendeels werden afgedekt. In 1976 kwam de extra luxe Biarritz-versie op de markt.

In 1976 toen alle binnenlandse convertibles waren verdwenen, begon General Motors een intensieve promotie campagne om de “enige overgebleven convertible” in de Amerikaanse auto-industrie te verkopen. 14.000 1976 Cadillacs Eldorado Convertibles werden verkocht aan kopers die dit als een investering zagen. De laatste 200 van deze geproduceerde convertibles werden gedoopt tot “Bicentennial Edition” ter ere van het 200-jarig bestaan van Amerika. Deze auto’s waren wit met een tweekleurige rood/blauwe krijtstreep langs de bovenkant van de body.

Toen General Motors in 1983 convertibles opnieuw introduceerde, probeerden eigenaren van 1976 Eldorado’s tevergeefs een rechtszaak aan te spannen tegen General Motors omdat ze in 1976 door hen misleid zouden zijn.

Contact? Dit is geen probleem.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor de Cadillac?
Contact opnemen